FinTech és banki digitalizáció workshop volt a Corvinus Egyetemen

A bankszektort mind a változó ügyféligények, mind a belépő új versenytársak (Fintech vállalatok, technológiai cégek pénzügyi szolgáltatásai), mind a szabályozó testületek előírásai változásra kényszerítik. Ilyen körülmények között még fontosabb, hogy a bankok tudatosan, és sikeresen legyenek képesek részt venni a digitális átalakulásban – de ugyanakkor lehetőséget teremt az új, innovatív technológiai vállalkozásoknak is – amit akár Fintech cégeknek is hívhatunk.

A workshop a Gazdálkodástudományi kar 3 intézetének, a Marketing Intézet, a Pénzügyi, Számviteli és Gazdasági Jogi Intézet és az Informatikai Intézet együttműködésében valósult meg.

A worshop kereteit között az előadások vizsgálták az ügyfélélmény biztosításának módszertani hátterét, megismertük a blockchain technológia felhasználási lehetőségeit, valamint belepillantottunk a robot tanácsadók világába is. A workshopon bemutatásra kerültek a legérdekesebb hallgatói Fintech kezdeményezések is. A beszélgetések során előkerültek a fintech/digitális világ szabályozásának kérdései, illetve a nap végén megvitattuk a fintech, mint fogalom tartalmát is (és nem jutottunk még egységes álláspontra – de valószínűleg folytatjuk). A délután folyamán a programot az IVSZ FinTech munkacsoportjával együtt folytattuk.

Az előadóknak köszönjük az előadást, a hozzászólóknak a hozzászólást, a résztvevőknek pedig a részvételt!

Az előadások rövid összefoglalói, esetlegesen a kapcsolódó már meglévő írások, anyagok, valamint az előadások fóliái már elérhetőek.

Előadások: