Lezárult a Corvinus-Generali mentorprogram

Befejeződött az eredetileg innovációs ötletversenynek induló Corvinus-Generali mentorprogram, a mentorált csapatok befektetői előadásaival.

A Corvinus és a Generali közös programja még 2018 áprilisában kezdődött, egy 3 alkalomból álló InsurTech Akadémiával, melynek keretei között az iparágat meghatározó trendeket tekintették át az egyetem és a biztosító szakértői. A témák között az okos szerződések, a robot tanácsadás és az önvezető autók szerepeltek. Az akadémián több, mint 150 hallgató vett részt.

Az akadémia április végén egy egész napos, több mint 10 órás mentorált innovációs ötletversennyel zárult, mely során a csapatok és az ötletek kidolgozását 12 mentor segítette az egyetem és a biztosító oldaláról egyaránt. A versenyen 12 csapat (~ 40 fő) vett részt. A nap végén a zsűri a Zeroblokk csapatának ítélte oda az 500.000 Ft-os fődíjat.

A legjobb csapatok az ötleteiket a Generali vezetői és dolgozói előtt is előadhatták.

A programnak itt vége is szakadhatott volna, de a Generali úgy látta, hogy ötleteket érdemes lehet továbbfejleszteni, így egy 8 hetes mentorprogramot ajánlott fel, melyen a nyár ellenére 4 csapat vett részt. Minden csapat kapott vállalati belső segítséget, mentoringot. A mentorprogram keretei között a csapatok kielemzték javaslatuk gyenge pontjait, áttekintették az ügyfelek és ügynökök életútját, elemezték a konkurenciát, ügyfélinterjúkat készítettek, pénzügyi számításokat végeztek.

Így értünk el  a programot záró befektetői prezentációkhoz, ahol a csapatok a Generali vezetőiből álló zsűrinek prezentáltak, őket kellett meggyőzni arról, hogy megoldásukkal érdemes tovább dolgozni. A záró prezentációra 3 csapat maradt:

  • Ariozo: élmény biztosítása rossz idő esetén
  • E-Flow: utasbiztosítás chatboton
  • Zero-blokk: Blokkok, számlák elektronikus tárolása és kiterjesztett garancia biztositás

Mindegyik csapat megoldása sokat változott az ötletverseny óta, köszönhetően a mentori támogatásnak. Minden csapatnak ezúton is szeretnénk gratulálni az ötlet továbbvitelével kapcsolatban, és köszönjük a munkájukat!

Borbényi Katalin, a projekt vezetője kiemelte, hogy ideáig eljuttatni az ötleteket erős csapatmunkát, alázatot és a felhasználók részletes megismerését igényelte. A program mind a csapatoknak, mind a Generalinak egy tanulási folyamat volt, melyben mindkét fél részéről hatalmas erőforrásigény jelent meg, de a végeredményt látva megérte.

A Generali vezetőiből álló zsűri végül a Zeroblokk csapatának ajánlott további lehetőséget a közös munka folytatására (félreértés ne legyen: további munkát, hogy bizonyítsák az ötletben rejlő lehetőségeket), nekik ezúton is gratulálunk, kívánunk további kitartást, munkát, sok sikert, és reménykedünk benne, hogy nemsokára használhatjuk az alkalmazást.

Köszönjük egyben minden Generali és Corvinus kollégának, akik részt vettek a programban és támogatták a csapatokat!