Dimenzióváltás a FinTech oktatásban – A Corvinus FinTech Menedzser képzés

Nem kell szökőév az újításhoz – a Budapesti Corvinus Egyetemen most mégis a 2020-as évhez kötődik egy megújult, átformálódott FinTech Menedzser képzés.

A képzés célja a résztvevőkkel a jelen és jövő pénzügyi tevékenységekhez kapcsolódó kihívásait, valamint az erre adható technológiai válaszokat, azaz a pénzügyi technológiákat (FinTech).

A Fintech menedzser 2 féléves szakirányú képzés interdiszciplináris, tudásmegosztáson – azaz nem a hagyományosnak tekinthető tudásátadáson – alapuló program, mely során a hallgatók kreatív módon, interaktív vitákkal tarkítva, elismert szakmai mentoraikkal közösen saját projektmunkát kidolgozva élnek át egy fejlődési, tanulási ívet.

A képzés erősen gyakorlati jellegű: a résztvevők a két félév alatt dolgoznak fel egy általuk választott területet, a problémák azonosításától kezdve a prototípus szintű megoldásokig és üzleti modellekig. A projekt lehetőséget biztosít arra, hogy szorosan ehhez kapcsoljuk az összes szükséges ismeretet, azaz az órákon megbeszéltek azonnal hasznosulnak a gyakorlatban is.

Emiatt a résztvevők nem csak tudásukat tudják bővíteni, hanem probléma felismerő és megoldó képességeiket, projektkezelési kompetenciáikat is.

A program kezdetekor workshop formátumban vizsgáltuk meg a kihívásokat és elvárásokat.

A képzés számos szinergiahatást kínál azoknak számára, akik munkája részben vagy teljesen a fintech-hez kapcsolódik, ám azoknak is, akik a tudást most szeretnék megszerezni. A tudásmegosztást, a kreatív gondolkodást, a képességek egyedi fejlesztését az is támogatja, hogy ez a képzés korlátozott számú hallgatói csoporttal működik, ez biztosítja, hogy a mentorok mindenkivel személyesen tudjanak együtt dolgozni olyan saját és piacképes Fintech projekteken, amelyeknek pénzügyi dimenziója van.